Hyvinkään jäähallin laajentaminen

15.02.2021

Hyvinkäällä on viime vuosina tehty merkittäviä rakennusinvestointeja, eikä suuria investointeja ole juuri nyt mahdollista toteuttaa. Seuraavan valtuustokauden loppupuolella tulee kuitenkin panostaa liikuntapaikkarakentamiseen ja laajentaa Hyvinkään jäähallia.

Hyvinkään jäähallissa on nykyisellään kaksi kaukaloa, joiden käyttäjinä ovat mm. ringette-, jääkiekko - ja taistoluisteluseurat sekä päiväkoti- ja koululaisryhmät.

Kaukalot ovat kovassa käytössä eikä jäävuoroja ole seuroille riittävästi tarjolla. Lisäksi viime vuosina ulkoluistelukenttien kausi on jäänyt erittäin lyhyeksi, joten myös yleisöluistelua varten tarvitaan ehdottomasti lisää jäävuoroja. Yhden kaukalon lisäyksellä vastattaisiin hyvin näihin tarpeisiin.

Samalla alueella sijaitseva Hyvinkään Curling ry:n omistama Curling -halli on ollut jo pitkään elinkaarensa päässä. Curlingin harrastus- ja kilpailutoiminnan mahdollistaminen Hyvinkäällä edellyttää asianmukaisten olosuhteiden järjestämistä.

Jätin tänään valtuustoaloitteen jäähallin laajentamisesta siten, että sinne saadaan rakennettua yksi kaukalo lisää ja samassa yhteydessä ratkaistaan Curlingin tarpeet osana jäähallin laajennusta tai omana hankkeena.