Lapset takaisin harrastuksiin

08.01.2021

On hyvin ymmärrettävää, että hyvinkääläiset seuratoimijat ja vanhemmat ovat tuskissaan, kun lasten harrastukset ovat olleet pitkään tauolla tai ainakaan ei ole voinut harjoitella lajinomaisesti. 

Hyvinkäällä ei lasten harrastuksista ole koko korona-aikana tiettävästi tullut ainuttakaan tartuntaa. On myös huolestuttavaa, että harrastusten ollessa tauolla, moni lapsi on lopettanut harrastuksen Toivottavasti mahdollisemman moni lopettaneista palaa takaisin, kun harjoittelumahdollisuudet jälleen avataan.

Lasten harrastukset ovat olleet omien lapsienkin osalta tauolla, mutta onneksi seurat ovat kuitenkin järjestäneet muuta harjoittelua, jotta liikunta on pysynyt arjessa mukana vaikkei jäälle ole päässytkään.

Rajoitustoimia jatkettiin 31.1.2021 saakka, jotta epidemia ja uusi virusmuunnos ei leviäisi eikä sosiaali- ja terveydenhuolto ylikuormittuisi. Virusmuunnos ei ole tällä hetkellä levinnyt laajemmin, mutta sen leviäminen aiheuttaisi varmuudella lisää rajoituksia. Toivottavasti ihmiset ovat olleet talvilomien aikana vastuullisia eivätkä tautimäärät lähde kasvuun.

Lasten harrastustoiminnan osalta koronakoordinaatioryhmä onneksi tarkistaa rajoitusten purkamista jo 14.1.2021. Paikallisia rajoituksia ei päätetä valtuutettujen toimesta, mutta näkemyksiä virkamiehille on kyllä kerrottu. Onneksi Hyvinkään luonnonjäät on kuitenkin jo osittain saatu avattua ja lapset pääsevät ainakin luistelemaan.

Koronatyöryhmiin osallistuvien kaupunginjohtavien viranhaltijoiden täytyy käytännössä noudattaa viranomaisten ohjeistuksia sekä luottaa siihen tilannekuvaan, jotka terveydenhuollon ammattilaiset heille antavat päätöksenteon tueksi.

Joukkueiden harjoittelu kotikaupungissa olisi kuitenkin huomattavsti vastuullisempaa kuin jään tai salivuorojen hakeminen muilta paikkakunnilta. Mikäli tartuntamäärät eivät lähde nousuun, ainakin lasten harrastusten osalta voitaisiin rajoituksia ensi viikolla Hyvinkäällä purkaa ja avata harrastuspaikat.