Lasten ja nuorten harrastustoiminta Hyvinkäällä

10.08.2012

Omassa nuoruudessa harrastin Tahkossa pesäpalloa, Ahmoissa jääkiekkoa ja lyhyet lajikokeilut suoritin Pontevassa (koripallo) ja Hypsissä (jalkapallo). Millä nimellä nykyinen Euroliiga mahtoikaan olla silloin?

Viimeisen vuoden aikana olen pojan harrastuksien myötä päässyt tutustumaan muutaman seuran nykytoimintaan. HyPS-Concariklubin vetämä vesselifutis Hyvinkään Wanhalla Areenalla liikutti talven aikana yli sataa poikaa ja tyttöä. Vesselifutiksessa Conkarit tutustuttivat lapset jalkapalloon, arvokasta yhteistyötä he ovat tehneet pitkään myös päiväkotien kanssa. Tahkon pesiskerhossa harrastettiin monipuolisesti eri liikuntamuotoja ja opeteltiin pesäpallon perusteita. Ahmojen järjestämän Leijona-Kiekkokoulun tarkoituksena oli perehdyttää kaikki uudet ja innokkaat lapset jääkiekon pariin. Jäällä vipelsi keskimäärin 60 lasta ja kauden mittaan lasten kehitys oli huikeaa.

Näiden kolmen seuran junioritoiminta oli järjestetty kiitettävästi. Junioritoiminta ei synny itsestään vaan vaatii paljon vapaaehtoistyötä onnistuakseen. Nuoria valmentajia kaivataan lisää ja vanhempien onkin kentänlaidalla syytä muistaa, että etenkin nämä nuoret valmentajat kaipaavat kannustusta ennemmin kuin kohtuutonta kritiikkiä.