Monitoimihalli Hyvinkäälle

10.10.2023

Hyvinkään lukio on toiminut uusissa tiloissaan Kipinässä kohta kolme vuotta ilman asianmukaisia liikuntatiloja. Alkuperäisen suunnitelman mukaan, monitoimihallin piti valmistua viimeistään kahden vuoden kuluessa siitä, kun uusi lukio Kipinässä otetaan käyttöön. 

Monitoimihallihanketta edistettiin aluksi ulkoisen kumppanin kanssa, joka ei kyennyt pysymään suunnitellussa aikataulussa eikä järjestämään rahoitusta hankkeelle, jonka johdosta monitoimihallin rakentaminen on viivästynyt vuosia. Onkin järkevää, että hanketta päätettiin lopulta edistää kaupunkikonsernin omana hankkeena.

Hyvinkään kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 9.10.2023 tiukan äänestyksen (26-25) jälkeen Hangonsillan monitoimihallin ja Hangonsillan pysäköintilaitoksen toteuttamisesta. Lukiolaiset saavat pitkään odotetut liikuntatilat ja urheiluseurojen olosuhteet parantuvat merkittävästi. Monitoimihalli mahdollistaa myös kaupungin tavoitteen mukaisesti kehittymisen tapahtumakaupunkina. 

Monitoimihalli on investointi tulevaisuuteen ja palvelee käyttäjiä vuosikymmeniä. Erittäin tärkeää on myös Laurea ammattikorkeakoulun mukaantulo hankkeeseen ja sitoutuminen Hyvinkääseen.