Nyt on Tapainlinnan koulun laajennuksen aika!

12.11.2020

Tapainlinnan koulu otettiin käyttöön vuonna 2006, mutta säästösyistä koulu toteutettiin alkuperäisiä suunnitelmia pienempänä.

Hyvinkään kaupungin sivistystoimen palveluverkkosuunnitelma vuosille 2017-2027 hyväksyttiin Hyvinkään kaupunginvaltuustossa 28.5.2018. Palveluverkkosuunnitelmaan lisättiin maininta Tapainlinnan koulun laajentamisesta, jota tuolloin vastustivat vain kahdeksan valtuutettua Perussuomaisista ja Vasemmistoliitosta.

Opetuslautakunta päätti 27.10.2020 palauttaa Tapainlinnan koulun laajennuksen hankesuunnitelman uudelleenvalmisteluun siten, että tarkastellaan mahdollisuutta luopua koulun laajennuksesta ja siirtää alakoulunoppilaat Aseman kouluun tai tarvittaessa Martin kouluun. Toteutuessaan tällä olisi suuria vaikutuksia etenkin pienten alakoululaisten koulumatkaan ja sen turvallisuuteen. Myös koulukuljetusten määrää jouduttaisiin lisäämään.

Palveluverkkosuunnitelmaa ei ole tarpeellista muuttaa, sillä lasten määrässä ei ole tapahtunut eikä ole odotettavissa suuria muutoksia lähivuosina. Kaupunginhallitus päätti 2.11.2020, että Tapainlinnan koulun hankesuunnitelman päivitystä ei palauteta uudelleenvalmisteltavaksi vaan asia tulee kaupunginvaltuuston päätettäväksi 16.11.2020.

Palveluverkkosuunnitelmaa tulee kunnioittaa. Se on pitkänaikavälin ohjenuora lapsiperheiden suunnitellessa asuinpaikkaansa, jossa arki luistaa mahdollisemman mutkattomasti. 

Tapainlinnan koulun laajennus on toteutettava palveluverkkosuunnitelman mukaisesti.