Tekojään tarve ei ole poistunut

15.12.2020

Koululaisten joululomat ovat alkamaisillaan, mutta olosuhteet Hyvinkäällä eivät ole kaikilta osin talviurheilulle otolliset. Luistelukentät ovat luonnollisesti leudon sään vuoksi suljettuina eikä myöskään hiihtämään pääse Perttulan lyhyttä hiihtoreittiä lukuun ottamatta.

Perttulan tykkilumenlatu on kuitenkin ollut erittäin suosittu ja hieno panostus Hyvinkään kaupungilta mahdollistaen usean kuukauden mittaisen hiihtokauden. Ilahduttavaa on myös, että Sveitsin Hiihtokeskukseen saatiin uusi yrittäjä ja rinteet ovat olleet jo tovin auki laskettelijoiden käytössä.

Viime vuosina luistelukenttien kausi on jäänyt erittäin lyhyeksi ja niin näyttää käyvän tänäkin talvena. Moni hyvinkääläinen perhe onkin hyödyntänyt Nurmijärven kunnan erinomaista tekojäätä. Tekojää mahdollistaa noin neljän kuukauden luistelukauden ja kokemukset muista kaupungeista osoittavat, että sille olisi varmasti suurta kysyntää myös Hyvinkäällä.

Tein valtuustoaloitteen tekojään rakentamisesta Hyvinkäälle jo vuonna 2016, mutta investointi ei saanut riittävää kannatusta kaupunginvaltuustossa. Toivottavasti ensi keväänä järjestettävien kuntavaalien jälkeen uudet valtuutetut ovat halukkaita mahdollistamaan tekojään rakentamisen.

Hyvinkään kaupungin lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman mukaan lähiliikuntapaikat on suunniteltu mahdollistamaan ja aktivoimaan lasten liikkumista.

Tekojää olisi juuri sellainen, vetovoimainen lähiliikuntapaikka.