Terveysmetsä saavutti huippusuosion

23.10.2020

Investoinnit aiheuttavat usein kaupunginvaltuustossa vilkasta keskustelua, niin tapahtui myös Terveysmetsä -hankkeen kohdalla. Joulukuussa 2018 Hyvinkään kaupunginvaltuusto päätti äänestyksen jälkeen Terveysmetsän toteuttamisesta Tehtaansuon alueelle, hanketta vastusti ainoastaan Perussuomalaiset.

Terveysmetsäpolun rakentaminen alkoi keväällä 2019 ja virallisia avajaisia vietettiin lokakuussa 2019. Aluetta on kehitetty myös vuoden 2020 aikana mm. uudella ulkoilureitillä.

Terveysmetsä sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, joten sen saavutettavuus on erinomainen. Alue on yli 50 hehtaarin suuruinen ja merkitty ulkoilureitti on noin 2,4 kilometrin mittainen. Kolmannes reitistä on toteutettu esteettömäksi, joten pyörätuolilla liikkuminenkin on mahdollista.

On ollut ilo huomata, että päiväkoti- ja koululaisryhmät ovat hyödyntäneet aluetta merkittävässä määrin ja viimeistään korona -epidemia sai monet meistä liikkumaan niin Terveysmetsässä kuin muillakin ulkoilualueilla.

Terveysmetsä on osoittautunut järkeväksi investoinniksi. Suhteellisen pienellä panostuksella on saatu luotua viihtyisä ulkoilualue kaupunkilaisten terveyden- ja hyvinvoinnin edistämiseksi.