Uusi lastensairaala valmis viiden vuoden kuluttua

01.10.2012

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallitus päätti kokouksessaan 1.10.2012 asettaa tavoitteeksi, että uusi lastensairaala olisi valmis vuonna 2017.

Lastenklinikan ja Lastenlinnan korvaavan uuden lastensairaalan rakentamisella on kiire. Tilat eivät vastaa toimivuudeltaan erikoissairaanhoidon tarpeita ja nykyisessä kunnossaan ovat lisäksi terveysriski niin potilaille kuin henkilökunnalle.

Lastensairaalan hankeselvitys valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä. Asemakaavan vahvistamiseen mennee yli 1,5 vuotta. Viiden vuoden odotusaika on erittäin pitkä ja kaavoitusprosessia olisi ehdottomasti saatava nopeutettua. Riskinä on lisäksi, että ennen uuden lastensairaalan valmistumista toimintayksiköitä joudutaan kosteusvaurioiden tai muiden potilas- ja työturvallisuutta vaarantavien seikkojen vuoksi siirtämään väliaikaisiin sijoituspaikkoihin.

Hankkeelle ulkopuolista rahoitusta

Lastensairaalaan ennakoidaan saatavan ulkopuolista rahoitusta. Tätä varten on perustettu Uusi lastensairaala 2017 -tukiyhdistys.

https://uusilastensairaala2017.fi/

https://www.facebook.com/uusilastensairaala2017

Lastensairaalan valtionosuutta tai -avustusta selvitetään myös peruspalveluministerin asettamassa työryhmässä, joka antaa raporttinsa 31.12.2012. Työryhmässä on ollut esillä uuden valtakunnallisen lastensairaalan saaminen mukaan valtion vuosien 2014 - 2017 budjettikehykseen ja hankkeen liittäminen Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaohjelmaan.

Tällä hetkellä näyttää valoisalta, että uusi lastensairaala viimein rakennetaan.