Yrittäjiä tuettava tasapuolisesti

15.09.2012

Hyvinkään kaupunki teki järkevästi, kun kauppakeskus kaavoitettiin keskustaan eikä kauas moottoritien varten. Mm. Kouvolassa valtatien varteen rakennetut suuret kauppakeskukset Prisma ja tänä syksynä avattu Kauppakeskus Veturi ovat näivettäneet keskustan palvelutarjontaa. Hyvinkään uudesta Kauppakeskus Willasta voidaan kokonaisuudessaan olla ylpeitä. Kauppakeskus tukee työllisyyttä, elävöittää kaupunkia ja vaikuttaa positiivisesti kaupungin talouteen.

Kaikkea ei kuitenkaan tule päättää kauppakeskuksen ja keskusliikkeiden ehdoilla ja eduksi. Pääkatua ei onneksi ainakaan toistaiseksi olla muuttamassa osittain kävelykaduksi eikä sitä esitetyssä muodossa tule myöhemminkään toteuttaa. Kävelykatu lopettaisi yrittämisen edellytykset etenkin Uudenmaankadulla. Yrittäjiä on paljon etenkin Uudenmaankatu-Hämeenkatu pääväylän varrella ja järkevällä kaavoituspolitiikalla myös näiden yrittäjien edellytykset kannattavalle liiketoiminnalle tulee varmistaa.

Hyvinkään kaupungin valtuusto ei huhtikuussa valitettavasti hyväksynyt Eteläisen kehäkadun ja Kalevankadun risteysalueen (entinen K-Raudan kiinteistö) kohdalta kaavamerkintä muutosta, joka olisi sallinut päivittäistavarakaupan. Hakalanmäen asukkaiden palvelut olisivat uuden supermarketin myötä parantuneet selvästi. Uskon, että supermarket tasoisille päivittäistavarakaupoille ja kivijalkamyymälöille on edelleen kysyntää -vetovoimaisesta kauppakeskuksesta huolimatta.